Perbezaan jahitan ditepi, biasa dan rapat

[TUTORIAL] Cara Nak Buat Jahit Tepi Mesin Brother NV-950E (Bahagian 1)

Assalamualaikum. Sebelum kita mulakan kelas tutorial kita, bolehlah mulakan dengan ‘Doa Penerang Hati’ dan bacaan Bismillah. Semoga ilmu yang dikongsi ini bermanfaat kepada semua. Mesin yang saya gunakan adalah Mesin Sulam Brother NV-950E. Attachment sulaman tidak perlu dipasang sebab kita hanya buat jahitan utiliti. Pertama sekali, kita perlu pilih corak untuk membuat ‘jahitan ditepi’ ni. […]

wpid-PhotoGrid_1392007651537.jpg

Jahitan tepi kemas cantik.

Assalamualaikum. Ramai yang tanya saya, macam mana contoh jahitan tepi yang kemas dan cantik. Ni saya buat gambar pandangan dekat bagi jahitan tepi. Jahitan yang terhasil adalah kemas, sekata dan leper. Barulah puas hati bila ada jahitan tepi macam ni, kemas dan tidak berbulu. Jahitan kemas, kualiti jahitan bertambah ,mutu produk anda bertambah, bertambah customer […]

wpid-PhotoGrid_1391825176970.jpg

Jahitan Mesin Brother NV950E

Tengah test mesin ni pagi ni. Cantik dan kemas je jahitan dia. Alhamdulillah, siap pun repair dan servis mesin ni. Mesin ni sakit dia jahitan berbolot. Kesian sebab kena tahan wad 1 malam. Sekejap lagi dah boleh balik, mesti gembira akak mazlia sebab dia memang urgent betul nak siapkan projek jahitan. Sakit mesin ni berpunca […]

MesinJahit.my Berwajah Baru~!!

Alhamdulillah. Website mesinjahit kesayangan anda kini berwajah baru. Walaubagaimanapun, website ini masih didalam penambahbaikan. Sila maklumkan kepada saya sebarang error atau masalah yang anda hadapi semasa melayari website ini. Jasa baik anda amat saya hargai. Saya dahulukan dengan jutaan terima kasih atas sokongan dan keperihatinan anda.